Gold Cross

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Eπιστολή διαμαρτυρίας και εξώδικα προς τα εν λόγο Σουπερ μάρκετ


Αγαπητοί μας αναγνώστες χθες δεχτήκαμε ένα  email από μια Κυρία ορθόδοξη χριστιανή, και το οποίο περιέχει μια επιστολή διαμαρτυρίας και εξώδικα προς τα εν λόγο σουπερ μάρκετ που  διακινούν αυτές τις βλάσφημες αποκριάτικες στολές. Σαν ελληνορθόδοξο χριστιανικό blog είμαστε υποχρεωμένοι να τα κοινοποιήσουμε, αφού αυτά τα αποκριάτικα είδη προσβάλουν τα ιερά και τα σύμβολα της ορθοδοξίας μας.


Αγαπητή ομάδα σύνταξης,
ονομάζομαι Ελένη Ρ. και είμαι μια απλή ορθόδοξη πιστή.

Σας κοινοποιώ επιστολή που έστειλα με courier στα κεντρικά γραφεία της Carrefour-Μαρινόπουλος, που αφορά τη διακωμώδηση του Τιμίου Σταυρού, των Ορθοδόξων Ιερέων και Ιερών Αμφίων και κατά συνέπεια της Αγίας Πίστεώς μας και του Τριαδικού Θεού μας.

Εάν επρόκειτο για στολή ραββίνου ή, ακόμα χειρότερα, μουφτή, θα γινόταν χαμός στην αλλωμένη και μασωνοκρατούμενη, άλλοτε Ορθόδοξη χώρα μας....


Eπιστολή διαμαρτυρίας
 Προς τη Διεύθυνση του Ομίλου Carrefour – Μαρινόπουλος
Αγ. Δημητρίου 63
17 456 Άλιμος
Αθήνα
                                                                                   Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012 

Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή για να καταγγείλω την  απαράδεκτη εκ μέρους του Ομίλου που εκπροσωπείτε διατελεσθείσα προσβολή κατά Ιερών Συμβόλων  της Ορθοδόξου Χριστιανικής  πίστεως και κατά συνέπεια του θρησκευτικού μου συναισθήματος, ως Ορθοδόξου Χριστιανής.
Τις τελευταίες μέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένα διαφημιστικό βιβλιάριο του Carrefour, το οποίο μοιράστηκε στα γραμματοκιβώτια των πολυκατοικιών. To εν λόγω βιβλιάριο περιείχε, συν τοις άλλοις, φωτογραφίες αποκριάτικων στολών, ανάμεσα στις οποίες υπήρχε και μοντέλο που φορεί «στολή παπά», παραπέμποντας σε Ορθόδοξο Ιερέα.
Το εν λόγω μοντέλο στέκεται σε στάση «δέησης», κοιτώντας περιπαικτικά προς τα άνω, φορώντας ψεύτικη γενειάδα, «ράσο», «καλυμμαύχι» και «πετραχήλι».
Σε μια πρόσφατη βόλτα σε ένα κατάστημα Carrefour είχα την δυνατότητα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την ύπαρξη, όχι μόνο της στολής αυτής, αλλά και άλλων δύο:
Α) στη φωτογραφία της συσκευασίας της, παρουσιάζεται το μοντέλο με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, με την πολύ σημαντική διαφορά ότι φορεί σταυρό και –άκουσον, άκουσον- με το δεξί χέρι ευλογεί με τον τρόπο ευλογίας Ορθοδόξου Ιερέως (ο τρόπος αυτός της ευλογίας στην Αγία μας Εκκλησία παραπέμπει στην Αγία Τριάδα) και στο αριστερό κρατά χειροβομβίδα!!!
Β) στη συσκευασία της στολής αυτής έχουμε το μοντέλο –με ψεύτικη γενειάδα, «ράσο», «καλυμμαύχι», «πετραχήλι» και το Iερό Σύμβολο του Τιμίου Σταυρού (!!!) να κάνει χειρονομία με το δεξί του χέρι αντί του χαρακτηριστικού σημείου της ευλογίας, περιπαίζοντας αυτήν
Και μόνο η ύπαρξη μιας τέτοιας στολής αποτελεί ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ στα Ιερά Σύμβολα και Άμφια της Ορθοδόξου Πίστεως.
Η Ιερά Στολή του Ιερέως δεν αποτελεί αντικείμενο διασκέδασης του αναισχύντου θεσμού του «Καρναβαλιού» που δεν είναι τίποτε άλλο από μια δαιμονική κατάσταση ξέφρενης κώμης και ικανοποίησης παθών που παραπέμπει στον παγανισμό, τη στιγμή που η Αγία μας Εκκλησία ετοιμάζεται να εισέλθει στην περίοδο του Τριωδίου και της Αγίας Τεσσαρακοστής.
Δεν αποτελεί προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση κανενός είδους γενικότερα.
Τα Ιερά Ράσα και Άμφια και ΚΥΡΙΩΣ ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, πάνω στον οποίο ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός έχυσε το Τίμιο Αίμα Του για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων και αποτελεί ύψιστο και προσκυνητό από όλη την Εκκλησία Του Ιερό Σύμβολο και σημείο αναφοράς των Ορθοδόξων πιστών ΔΕΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.
Προσθετικά εις βάρος της εταιρείας που εκπροσωπείτε λειτουργούν και οι προσβλητικές προσθήκες στη φωτογράφηση (χειροβομβίδα) που δε γνωρίζω σε τι θέλουν να παραπέμψουν, η αποτόλμηση εκ μέρους της να παραστήσει την στάση ιερατικής ευλογίας με το δεξί χέρι επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδας, βασικής δογματικής πίστης της Ορθοδοξίας και εν συνεχεία να τη χρησιμοποιήσει παραποιώντας την επιπλέον, αντικαθιστώντας την με περιπαικτική – εφόσον την αλλοιώνει- χειρονομία.
Όπως καταλαβαίνετε, τα παραπάνω αποτελούν πολύ μεγάλη προσβολή του θρησκευτικού μου συναισθήματος  (προσβολή συνταγματικώς κατοχυρωμένη) καθότι χρησιμοποιούνται ιερότατα σύμβολα της πίστης μου – τα οποία ανάγουν σε δογματικές αλήθειες της και - για εμπορικούς και όχι μόνο σκοπούς (διότι, εφόσον προωθούνται –κακώς βεβαίως ούτως ή άλλως- με τρόπο κοροϊδευτικό, ωθούν το κοινό σε μία τέτοια χρήση και θέασή τους). Εν τέλει, η όλη ενέργεια στρέφεται κατά του Αγίου Τριαδικού Θεού, Τον Οποίο λατρεύω ως Ορθόδοξη Χριστιανή.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΖΗΤΩ:
1)      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ «ΣΤΟΛΩΝ» ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥΣ (Carrefour express, Smile, O.K. κλπ)
2)      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ «ΣΤΟΛΗ»
3)      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ
Η παρούσα επιστολή έχει κοινοποιηθεί στα γνωστότερα χριστιανικά Blogs, με απήχηση σε μεγάλα ποσοστά του ελληνικού πληθυσμού.
Εάν δεν ικανοποιήσετε τα παραπάνω αιτήματα θα κινηθώ νομικά προσωπικώς και θα ακολουθήσουν και άλλοι εν Χριστώ αδελφοί που έχουν ενοχληθεί και ιδιαιτέρως θορυβηθεί.
Εν αναμονή της ΑΜΕΣΗΣ απόκρισής σας,
Ελένη Ρ

Εξώδικο Carrefour

Εξώδικο JUMBO
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου