Gold Cross

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Ο Χριστός μας ενημέρωσε!  Ο Γέροντας πολύ ανησυχούσε, όταν έβλεπε κάποιους αδελφούς να μην « παίρνουν  », όπως έλεγε , « χαμπάρι » τα όσα εκ των Γραφών εκπληρώνονται στις μέρες μας κι ενώ για εκείνον ήταν ολοφάνερα, οι άλλοι ούτε καν τα είχαν αντιληφθεί. Έλεγε λοιπόν:
- Ο Θεός με τους προφήτες Του είχε ενημερώσει τον λαό του ότι θα σαρκωθεί και λεπτομερώς είχε αναφερθεί στο πως θα γεννηθεί , από ποια φυλή και από ποια γυναίκα. Γενικά όλοι οι προφήτες είχαν προφητέψει για το ίδιο πρόσωπο όλες τις λεπτομέρειες της ζωής του: Ότι θα ανασταίνει νεκρούς , τυφλοί θα βλέπουν, χωλοί θα περπατούν, ότι θα μπει στην Ιερουσαλήμ καθήμενος επί πόλου όνου, πάνω στον οποίο δεν θα έχει καθίσει κανείς άλλος προηγουμένως , ότι θα τον φθονήσουν, θα τον προδώσει κάποιος μαθητής Του και μάλιστα ως αντάλλαγμα θα ζητήσει τριάκοντα αργύρια. Μάλιστα αυτά τα χρήματα είχαν προείπει οι προφήτες ότι , επειδή θα είναι άτιμα  ,δεν θα τα βάλουν στον κορβανά, αλλά θα αγοράσουν τον αγρό του Κεραμέως για ταφή των ξένων. Είχαν προείπει ότι θα σταυρωθεί - και μάλιστα εν μέσω δύο ληστών - και την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί. Ενώ, λοιπόν , ο Θεός διαμέσου των προφητών είχε ενημερώσει τον λαό Του, για το πως θα ρθει , επειδή ο λαός είχε στρέψει την αγάπη της καρδιάς του αλλού, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν την αλήθεια. Γνώριζαν τα περί των προφητών, αλλά και τα έβλεπαν όλα να πραγματοποιούνται στο πρόσωπο του Χριστού μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια . Ακόμη κι ο Ιούδας, όταν τον ρώτησαν : " πόσα θέλεις, για να μας τον παραδώσεις;" , είπε « τριάκοντα αργύρια » , ούτε ένα παραπάνω ούτε ένα λιγότερο, ακριβώς όσα ανέφερε η Γραφή. Όμως ούτε και τότε μπόρεσαν να καταλάβουν.
Το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας . Ο Χριστός διαμέσου των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης και διαμέσου των δικών του προφητικών λόγων και συστάσεων ( « Ιδού προείρηκα υμίν... » ) και δια των αποστόλων Του μας ενημέρωσε για το τι θα προηγηθεί της Δευτέρας Παρουσίας, όπως ότι , για να συνετίσει τους ανθρώπους , θα τους στέλνει πληγές . Για παράδειγμα προλέγει « και εκαυματίσθησαν οι άνθρωποι καύμα μέγα ». ‘Ήδη ο καύσωνας σιγά- σιγά καίει και συνεχώς αυξάνεται. Ήδη ο άψινθος ( το Τσερνομπίλ ) έπεσε, το 1/3 των θαλασσών θα μολυνθεί και ήδη οι στατιστικές λένε ότι βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του πλανήτη...
Ακόμη – συνέχισε ο Γέροντας – ο Χριστός μας έχει ενημερώσει ότι ο άλλος, ο οποίος θα οικειοποιηθεί την ιδιότητα και το όνομά Του, δηλαδή ο αντίχριστος , θα έρθει στον κόσμο και θα επιβληθεί με ένα οικονομικό σύστημα , που θα ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο και δεν θα μπορούν να πωλούν και να αγοράζουν , παρά μόνο όσοι θα έχουν αποδεχτεί το χάραγμα του που θα φέρει τον συγκεκριμένο αριθμό 666.
Ενώ, λοιπόν , βλέπουμε να πραγματοποιούνται και στις μέρες μας όλα όσα οι προφήτες μας ανήγγειλαν – ακόμη και ο συγκεκριμένος αριθμός 666 – ακόμη δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το που βρισκόμαστε. Και τότε η Γραφή « τριάκοντα αργύρια » έλεγε , αλλά δεν κατάλαβαν ότι ήταν ο Χριστός . « 666 » λένε οι Γραφές ότι θα είναι ο αριθμός του αντιχρίστου και τώρα το οικονομικό σύστημα που θα ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο με αυτό  τον αριθμό ενεργεί κι όμως πάλι δεν μπορούν να καταλάβουν οι άνθρωποι το τι συμβαίνει!
Δυστυχώς δεν συνειδητοποιούμε πως μια φωτιά, όταν ανάβει και είναι στην αρχή της σβήνει πολύ εύκολα με ένα ποτήρι νερό, όταν όμως κανείς την αφήσει να ανάψει και πει ότι « ε, δεν είναι τίποτα », τότε αυτή γίνεται πυρκαγιά μεγάλη και καίει στο πέρασμά της τα πάντα......     

Από το βιβλίο « Σκεύος εκλογής »
Ιερομόναχου Χριστοδουλου Αγιορείτου
Άγιον Όρος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου