Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012




Κεντρικά Γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά: Watchtower Bible & Tract Society Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Σύντομη ιστορία τής οργάνωσης
Ιδρυτής της Εταιρίας Σκοπιά, ήταν ο Σκοτσεζο – Ιρλανδικής καταγωγής, Αμερικανός Κάρολος Τέιζ Ρώσσελ. Σχημάτισε μια ομάδα που την ονόμασε σπουδαστές της Γραφής και το 1879 εξέδωσε το δικό του περιοδικό: «Η Σκοπιά της Σιών και κήρυξ της του Χριστού Παρουσίας», τη σημερινή «Σκοπιά».
Ο διάδοχός του στην εταιρία «Σκοπιά»  Ρόδερφορδ άλλαξε σχεδόν τα πάντα, και έκανε τη Σκοπιά μια δικτατορική οργάνωση. Αυτός τους ονόμασε: «Μάρτυρες του Ιεχωβά».
Σήμερα η Σκοπιά είναι μια παγκόσμια οργάνωση και αριθμεί πάνω από 6 εκατομμύρια μέλη. Στη χώρα μας είναι περίπου 27.000. Οι οπαδοί της είναι υποχρεωμένοι να δέχονται όλα όσα τους λέει, ακόμα και τις διαρκείς δογματικές αλλαγές της οργάνωσης. Δικαιολογούν έτσι ακόμα και τις συνεχιζόμενες ψευδοπροφητείες της Σκοπιάς, με τελευταίες: το τέλος που δεν ήρθε το 1975 όπως κήρυτταν, και η γενιά του 1914 που έλεγαν ότι δεν θα παρέλθει πριν έρθει το τέλος.

Τα σπουδαιότερα σημεία τής διδασκαλίας της
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ
1. Την Αγία Τριάδα
2. Την θεότητα του Χριστού
3. Την θεότητα του Αγίου Πνεύματος
4. Την Αθανασία της ψυχής
5. Τον Τίμιο Σταυρό
6. Την Ιερά Παράδοση της εκκλησίας
7. Την ύπαρξη Παραδείσου και κολάσεως
8. Την Ανάσταση του Χριστού
9. Την αγιότητα της Παναγίας και των Αγίων.
10. Την είσοδο στους ιερούς ναούς και την προσκύνηση των εικόνων.
11. Τα Μυστήρια της Εκκλησίας και την νηστεία.
12. Την ιεροσύνη των κληρικών.
Η Σκοπιά έχει κάνει δική της μετάφραση της Αγίας Γραφής, (τη Μετάφραση Νέου Κόσμου), όπου έχει διαστρέψει και αλλοιώσει όλα τα σημεία της Αγίας Γραφής που διαφωνούν με τις πλάνες της. Τα βασικά της δόγματα ΣΗΜΕΡΑ, είναι τα εξής:
Από το 1914 έγινε αόρατα (!!!) η παρουσία του Χριστού, και περιμένουμε την έλευσή του «σύντομα». Ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο, και λίγους μήνες μετά την (αόρατη κι αυτή) ουράνια ανάσταση των «αγίων» που έγινε το 1918, ο Θεός διάλεξε την οργάνωση της Σκοπιάς ως «τον αγωγό» που θα δίνει στους Χριστιανούς την «αλήθεια». Η «αλήθεια» που πρέπει να πιστεύουν οι οπαδοί της, δεν είναι κάτι σταθερό, αλλά κάτι που αλλάζει ανάλογα με το «νέο φως» που δίνει η Σκοπιά μέσω των εντύπων της. Επειδή λοιπόν το τέλος είναι κοντά, οι οπαδοί της Σκοπιάς οφείλουν να κηρύττουν ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά, και ότι θα «καταστρέψει» τους κακούς. Αυτό το κάνουν σε κάθε ευκαιρία, για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Γιατί αν το τέλος τους βρει έξω από την οργάνωση, (δηλαδή κοσμικούς), τότε θα τους σκοτώσει ο ίδιος ο Θεός. Όσοι όμως είναι στην οργάνωση, θα επιζήσουν, και θα καλοπερνάνε σε έναν επίγειο φθαρτό παράδεισο, χωρίς να πεθάνουν ποτέ. Εκεί θα αναστηθούν όλοι οι υπόλοιποι νεκροί που προορίζονται για τη γη. Εξαίρεση σε αυτή την «ειδυλλιακή» εικόνα, αποτελούν όσοι στο τέλος των 1000 ετών βασιλείας, θα επαναστατήσουν στον Θεό, και θα αφανιστούν για πάντα.
1) Τον Χριστό τον θεωρούν «δημιούργημα» του Θεού, και τον ταυτίζουν με τον αρχάγγελο Μιχαήλ, και δεν τον ονομάζουν κι αυτόν: «Γιαχβέ» όπως οι Χριστιανοί.
2) Τον Θεό τον θεωρούν ως κάτι με σώμα, που δεν είναι «πανταχού παρών», αλλά που αντιλαμβάνεται με τον «εγκέφαλό» του τα γεγονότα, μέσω μιας απρόσωπης δύναμης, που την ταυτίζουν με το Άγιο Πνεύμα, το οποίο αρνούνται ότι είναι πρόσωπο.
3) Αρνούνται ακόμα και την κατά χάριν αθανασία της ψυχής, και γι’ αυτούς ο θάνατος είναι πλήρης εκμηδένιση.
4) Οι οπαδοί της Σκοπιάς, προτιμούν να πεθάνουν για να μην κάνουν μετάγγιση αίματος, γιατί παρερμηνεύουν την «αποχή από αίμα» της Αγίας Γραφής, η οποία στην πραγματικότητα μιλάει μόνο για τη βρώση αίματος.
Κάθε εβδομάδα, οι οπαδοί της παρακολουθούν τουλάχιστον 5 ώρες κατήχησης, σε 3 διαφορετικές «συναθροίσεις», όπου διδάσκονται επιχειρηματολογία και «μάρκετινγκ», πώς να μιλούν και να πείθουν τους άλλους. Η Σκοπιά, τους εντυπωσιάζει με τα ψηλά και πολυτελή της κτίρια, με τα υπερσύγχρονα τυπογραφεία της, και με τις εξαιρετικής ποιότητας εκτυπώσεις της.

Προσπαθούν επίσης να εντυπωσιάσουν τους άλλους, φανερώνοντας μια «βιτρίνα» ηθικής καθαρότητας για την οργάνωσή τους, καθώς όποιον ανακαλύψουν να παραβιάζει τους κανόνες ηθικής, τον διώχνουν από την οργάνωση, με όλα τα επακόλουθα. Δεν υπάρχει οίκτος, ούτε ενδιαφέρον για τον διωγμένο. Αυτό που μετράει είναι η καλή εικόνα της οργάνωσης, γιατί τους οπαδούς της τους βλέπει ως αριθμούς, και όχι ως πρόσωπα. Για να τους κρατήσει, πεπεισμένους στα δόγματά της, η οργάνωση φροντίζει να τους έχει διαρκώς απασχολημένους με δικά της έντυπα, ώστε να μην μπορούν να διαβάσουν διδασκαλίες άλλων θρησκειών.

Αναίρεση μερικών κακοδοξιών τής Σκοπιάς
Αν και τα θέματα είναι τεράστια, θα δώσουμε εδώ απλώς μία ιδέα των δογματικών σφαλμάτων της Σκοπιάς.
Ο Θεός δεν μπορεί να ζει μέσα στο σύμπαν, ούτε να περιορίζεται στο χώρο και στο χρόνο αφού είναι ο δημιουργός τους. Το ίδιο ισχύει και με τον Ιησού Χριστό, αφού «όλα έγιναν δι’ αυτού, και χωρίς αυτόν δεν έγινε τίποτα απ’ όσα έγιναν» (Ιωάννης 1/α΄ 3). Το ότι είναι υιός του Θεού, δεν σημαίνει ότι είναι μικρότερος στο χρόνο, αλλά κατά την αιτία. Γιατί αιτία και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος είναι ο Πατέρας. Και φυσικά δεν είναι άγγελος (Εβραίους 1/α΄ 5-8).
Ομοίως το Άγιο Πνεύμα δεν είναι δύναμη, (Β΄ Κορινθίους 6/ς΄ 4-7), αλλά Πρόσωπο (Ιωάννης 14/ιδ΄ 26. 16/ις΄ 13,14. Ρωμαίους 8/η΄ 26,27 κλπ).
Όσο για το όνομα τού Θεού, είναι Γιαχβέ και όχι Ιεχωβά, και σημαίνει: «ο Ων», «ο Είναι». Όμως για τους Χριστιανούς, ο Χριστός είπε ότι πρέπει να τον λέμε «Πατέρα», και όχι με το όνομά του, όπως «πατέρα» αποκαλούμε τον ανθρώπινο πατέρα μας, και όχι με το όνομά του.
 Η γη και η υπόλοιπη κτίση, θα γίνει επίσης τότε άφθαρτη (Ρωμαίους 8/η΄ 19-24 κλπ) καθώς θα αλλάξουν οι φυσικοί νόμοι (Β΄ Πέτρου 3/γ΄ 10-13 κλπ). Στην δε ανάσταση, θα αναστηθούν ΟΛΟΙ, και όχι μόνο λίγοι, όπως λέει η Σκοπιά (Ιωάννης 5/ε΄ 28,29).
Ο Χριστός ανέφερε ότι η αύξηση των παθημάτων στην ιστορία θα ήταν σημείο του τέλους. Αντιθέτως, είπε: «όταν θα τα δείτε αυτά, μη ταραχθείτε, γιατί όλα αυτά πρέπει να γίνουν, αλλά δεν είναι ακόμα το τέλος» (Ματθαίος 24/κδ΄ 6). Και είπε ακόμα: «προσέξτε μη πλανηθείτε. Επειδή πολλοί θα πουν… ο καιρός πλησίασε. Μη τους ακολουθήσετε» (Λουκάς 21/κα΄ 8).

Πως θα τους αντιμετωπίσουμε
Ξεκινούν με μια ευγενική πρώτη επαφή. Σε αυτή την πρώτη επαφή, "ζυγίζουν" το υποψήφιο θύμα τους, πουλώντας ευγένεια και "ανοιχτόμυαλη" κουλτούρα. Εάν ο άνθρωπος τους πει ότι δεν ενδιαφέρεται να τους ακούσει, επειδή ηδη πιστεύει στον Χριστό, φροντίζουν πρώτα να τον επαινέσουν γι' αυτό, ώστε να τον κάνουν να νιώσει φιλικά απέναντί τους.

Αν ο άνθρωπος τους πει ότι δεν θέλει συζήτηση με Μάρτυρες του Ιεχωβά, επειδή ανήκουν σε αίρεση, ή επειδή έχει μάθει γι' αυτούς άσχημα πράγματα, του λένε φράσεις όπως: "Και για τον Χριστό ο κόσμος έλεγε πολλά. Δεν θα θέλατε όμως να μάθετε από εμάς τους ίδιους, την αληθινότητα όλων αυτών;" ή "Το να σχηματίζει κάποιος γνώμη για κάτι, ακούγοντας από δεύτερο χέρι, χωρίς να έχει ερευνήσει προσωπικά, είναι λάθος. Γιατί δεν ρωτάτε εμάς τους ίδιους να σας πούμε ποια είναι η αλήθεια για εμάς;" ή "Αν θέλεις να μάθεις για ένα σπίτι, ρωτάς τους ενοίκους του, και όχι τους γειτόνους. Γιατί οι ένοικοι το γνωρίζουν καλύτερα". Ή "δεν πρέπει να απορρίπτουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή κάποιος μας είπε κάτι, αν δεν το ερευνήσουμε προσωπικά".
Αν καταλάβουν ότι γνωρίζουμε θα αρχίσουν "να πηδούν" από το ένα θέμα στο άλλο, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βρουν κάτι που δεν ξέρουμε. Κάτι που δείχνει ότι στην πραγματικότητα, αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας, αλλά απλώς να πείσουν τον άλλον, έστω και σε κάτι ψευδές. Γιατί δεν είναι δυνατόν να σου γκρεμίζει κάποιος αυτά που πιστεύεις, και εσύ, αντί να "θορυβηθείς" για την αξιοπιστία της θρησκείας σου, να ψάχνεις κάτι που να μη γνωρίζει, σε άλλα θέματα! Ο ειλικρινής άνθρωπος, δεν αρνείται να συζητήσει κανένα θέμα, αλλά καταπιάνεται ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ με τα θέματα στα οποία βλέπει ότι χωλαίνουν οι γνώσεις του.
Εάν πάλι, αυτή η υπόδειξη σφαλμάτων σ’ εσάς προσωπικά, είναι αρκετή απόδειξη ψευδούς θρησκείας, γιατί οι ίδιοι δεν πείθονται όταν δείχνετε εσείς σ’ αυτούς κάποιο λάθος, αλλά μεταφέρουν την συζήτηση σε άλλο θέμα;
Εάν η υπόδειξη δογματικών σφαλμάτων είναι απόδειξη ψεύτικης θρησκείας, γιατί δεν παραδέχονται ότι επί ενάμισι σχεδόν αιώνα, είχαν ψευδή θρησκεία, εφ' όσον διαρκώς αλλάζουν τα δόγματά τους οι ίδιοι; Επειδή, για να τα αλλάζουν, σημαίνει ότι ήταν λάθος. Και με τη δική τους λογική, εφόσον είχαν λάθος δόγματα σε όλη σχεδόν την ιστορία τους, τα οποία σήμερα έχουν αλλάξει, σημαίνει ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της ιστορίας τους ήταν ψεύτικη θρησκεία! Γιατί λοιπόν πιστεύουν ότι ήταν "η οργάνωση του Θεού" σε όλο αυτό το διάστημα, στο οποίο είχαν λάθος δόγματα, και δεν λένε ότι "τότε ήταν και αυτοί ψεύτικη θρησκεία";
Όμως γνωρίζουν καλά, (είναι μάλιστα βέβαιοι), ότι και αυτά που κηρύττουν σήμερα, σε 10-20 χρόνια θα έχουν αλλάξει από ένα "νέο φως"! Παρ' όλα αυτά, τολμούν να έρχονται στην πόρτα μας και να κηρύττουν πράγματα που γνωρίζουν ότι θα αλλάξουν, και να μας λένε ότι ακόμα και όταν κήρυτταν άλλα πράγματα στο παρελθόν, ήταν και τότε "η οργάνωση του Θεού" και "η αλήθεια"! Και μετά απ' αυτό, τολμούν να μας υποδεικνύουν υποτιθέμενα λάθη της δικής μας πίστης, με τον ισχυρισμό ότι "αφού αυτό που πιστεύετε είναι λάθος, βρίσκεστε στην ψεύτικη θρησκεία"!!!
Εάν λοιπόν ο Μάρτυρας πιστεύει ότι τα δογματικά λάθη είναι απόδειξη ψεύτικης θρησκείας, πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα την οργάνωση της Σκοπιάς, αν θέλει να είναι δίκαιος και συνεπής προς αυτό που λέει. Αν πάλι πιστεύει ότι μπορεί να πιστεύει και να κηρύττει κάτι που στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί λάθος και να αλλάξει, τότε δεν έχει κανένα δικαίωμα να έρχεται στην πόρτα μας και να μας λέει ότι η δική μας θρησκεία έχει λάθη, άρα είναι ψεύτικη!
Το να μην αλλάζει μια θρησκεία (και όχι πρόσωπο) τα δόγματά της, δεν είναι ένδειξη ψεύδους, αλλά σοβαρότητας και υπευθυνότητας, ενώ το να αλλάζει κάποια άλλη τα δόγματά της, είναι απόδειξη προχειρότητας, αμάθειας, ανευθυνότητας, και αποχής από τη Θεία αποκάλυψη. Είναι ένδειξη αναξιοπιστίας, της θρησκείας αυτής, που διαρκώς αλλάζει δόγματα, και έρχεται να σου υποδείξει ότι το δικό σου σταθερό δόγμα είναι λάθος! Γιατί η Σκοπιά στο όνομα της Θείας αποκάλυψης ως «αγωγός του Θεού», είπε στο παρελθόν και άλλα τερατώδη πράγματα (όπως και σήμερα), που σήμερα τα έχει αλλάξει. Αν ήταν πράγματι θείος φωτισμός, θα τα άλλαζαν; Συνεπώς έλεγαν ψέματα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροή δεδομένων

Ετικέτες-Κατηγορίες

p.Ioannis.Kiparissopoulos. Από το Blogger.

Πληροφορίες

Αναγνώστες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Για να μπείτε στήν Αγία Γραφή κάντε κλίκ στην εικόνα

ΠΑΤΕΡΙΚΑ

ΠΑΤΕΡΙΚΑ
Για να μπείτε στις αναρτήσεις με τα Πατερικά κείμενα κάντε κλίκ στην εικόνα

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

ΑΓΙΟΙ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ

ΑΓΙΟΙ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΞ Αγίου Ιωάννου Σιναϊτου

ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΞ  Αγίου Ιωάννου Σιναϊτου
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

Ορθόδοξο Συναξάρι

Επικοινωνήστε μαζί μας…...

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

ΓΕΡΩΝ  ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως

Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
Για να μπείτε στις αναρτήσεις κάντε κλίκ στην εικόνα

Συνολικές προβολές σελίδας